У Сенаті США просунулися в переговорах щодо кордону для розблокування допомоги Україні - ЗМІ

У Сенаті США просунулися в переговорах щодо кордону для розблокування допомоги Україні - ЗМІ

Укрінформ
І республіканці, і демократи в Конгресі США заявили, що мають позитивні очікування в контексті переговорів по міграційній реформі, що є передумовою для ухвалення допомоги Украіні, Ізраїлю і Тайваню.

Однак законодавці розходяться в оцінках, коли вони зможуть досягти остаточної угоди, пише The Hill, передає Укрінформ.

“Попри те, що багато законодавців заявляють про досягнення прогресу в переговорах про кордон, вони висловлюють різні погляди щодо того, коли угода дійсно буде досягнута»,- зазначається у публікації.

Зокрема, сенатор-демократ Джо Манчін сказав у неділю, що потенційна угода про кордон може бути укладена вже цього тижня.

«Це те, на що я справді дуже сподіваюся, і я думаю, що ми побачимо щось наступного тижня, і ми залишатимемося там, доки не зробимо це»,- заявив законодавець.

Читайте також: Україна може програти війну Росії, якщо США не нададуть додаткову допомогу - CNN

Оцінки про те, що переговори значно просунулися вперед, висловили переконання в неділю сенатори-демократи Кріс Кунс, Кріс Ван Голлен та республіканець Джон Корнин.

Водночас сенатор Ліндсі Грем заявив, що очікує продовження переговорів наступного року, оскільки, за його словами, сторони не наблизилися до спільного рішення.

Читайте також: Ситуація на фронті не є безнадійною - німецький експерт

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США продовжив свій робочий графік наприкінці року - попри те що Палата представників вже пішла на різдвяні канікули. Республіканці вимагають від демократів і адміністрації Байдена запровадити радикальні зміни у міграційній системі США та відмовляються підтримувати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, допоки демократи не виконають їхніх вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-