У Штатах ув’язнили на 22 роки експрацівника АНБ, який намагався шпигувати на користь Росії

У Штатах ув’язнили на 22 роки експрацівника АНБ, який намагався шпигувати на користь Росії

Укрінформ
За результатами судового процесу в США колишній співробітник американського Агентства національної безпеки (АНБ) був засуджений у понеділок майже до 22 років ув'язнення за спробу передати секретну інформацію особі, яку він вважав агентом РФ.

Про це йдеться в повідомленні Reuters, передає Укрінформ.

«32-річний Джарех Себастьян Далке з Колорадо-Спрінгс у жовтні визнав себе винним за шістьма пунктами звинувачення у спробі передачі секретної інформації у сфері національної оборони. У понеділок його засудили до 21 року і 10 місяців позбавлення волі», - зазначається в повідомленні.

Директор ФБР Крістофер Рей у цьому зв’язку заявив, що вирок Далке «має служити суворим попередженням» для всіх, кому довірено захист інформації, а також що зрада цієї довіри тягне за собою наслідки.

Читайте також: У Південній Кореї заявляють, що КНДР замінувала дорогу у демілітаризованій зоні

Як повідомляв Укрінформ, раніше Далке підтвердив, що використовував зашифрований обліковий запис електронної пошти для передачі уривків трьох секретних документів особі, яку він вважав російським агентом. Насправді ця особа була таємним співробітником ФБР. Усі три документа, з яких були взяті витяги, містять конфіденційні дані про оборонні можливості США, відносяться до категорії «Цілком таємно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-