Байден вказав Нетаньягу на неприпустимість ударів по гуманітарних працівниках у Газі

Байден вказав Нетаньягу на неприпустимість ударів по гуманітарних працівниках у Газі

Укрінформ
Президент США Джо Байден провів розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, в ході якої наголосив, що удари по гуманітарних працівниках у секторі Гази є неприпустимими.

Про це повідомляється на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

Зазначається, що лідери двох країн, зокрема, обговорили ситуацію у Газі.

«Президент Байден підкреслив, що напади на гуманітарних працівників і загальна гуманітарна ситуація є неприйнятними», - йдеться у повідомленні.

Американський лідер вказав Ізраїлю на необхідність конкретних кроків, спрямованих на вирішення проблем страждань цивільного населення та безпеки гуманітарних працівників.

Зазначається, що Байден чітко дав зрозуміти, що політика США стосовно сектору Гази визначатиметься оцінкою негайних дій Ізраїлю в цьому напрямку. Глава Білого дому наголосив, що негайне припинення вогню необхідне для стабілізації та покращення гуманітарної ситуації, захисту цивільних осіб, і закликав прем'єр-міністра Ізраїлю дати можливість своїм перемовникам без зволікання укласти угоду про повернення заручників додому.

Читайте також: США очікують, що загибель у Газі гуманітарних працівників не вплине на переговори про припинення вогню

Лідери двох країн також обговорили іранські погрози на адресу Ізраїлю та його народу. При цьому Байден чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати рішуче підтримують Ізраїль перед обличчям цих загроз.

Як повідомляв Укрінформ, семеро працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази внаслідок удару ізраїльських військ. Серед них - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один мав подвійне громадянство США та Канади. Організація припиняє діяльність у регіоні.

Читайте також: Гуманітарні організації призупиняють доставку їжі в Газу після ізраїльського авіаудару

Нетаньягу визнав, що інцидент стався внаслідок «ненавмисного удару» ізраїльської армії.

Білий дім висловив обурення у зв’язку із загибеллю гуманітарних працівників World Сentral Kitchen, а також висловив очікування, що причетні будуть притягнуті до відповідальності.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-