Пентагон оголосив початок найбільших навчань армії США в Європі DEFENDER-24

Пентагон оголосив початок найбільших навчань армії США в Європі DEFENDER-24

Укрінформ
Сухопутні сили США у четвер офіційно розпочали проведення наймасштабніших навчань у Європі DEFENDER-24, де відпрацьовуватимуть реагування на загрози в умовах війни Росії проти України.

Про це заявив речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми відзначаємо офіційний початок найбільших навчань армії США в Європі DEFENDER-24, відправивши військові кораблі з обладнанням для проведення цього заходу», - сказав представник Пентагону.

За його словами, навчання, які стартують сьогодні, триватимуть до 31 травня. У них візьмуть участь понад 40 тисяч військових із більш як 20 країн НАТО та партнерів, котрі «продемонструють міцні оборонні відносини, що є основою для європейського миру».

Читайте також: У Молдові стартують військові навчання за участі США та Румунії

Речник оборонного відомства США уточнив, що ці навчання пов’язані з масштабними маневрами НАТО Steadfast Defender та мають кілька складових.

«Навчання DEFENDER-24 зосередяться на стратегічному розгортанні, досягненні оперативної сумісності та боєготовності з одночасними зусиллями щодо стримування потенційних супротивників та зміцнення альянсу НАТО», - додав Райдер.

Читайте також: США і союзники проведуть військові навчання в Південнокитайському морі

Як повідомляв Укрінформ, у першому півріччі цього року на євроатлантичному просторі тривають безпрецедентні за масштабами військові маневри НАТО Steadfast Defender («Стійкий захисник»). Уперше після розпаду Радянського Союзу війська країн НАТО намагаються провести реальні військові маневри поблизу кордонів потенційного противника в той час, як Росія, зв’язана війною в Україні, не може на це адекватно відповісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-