Якщо ЄС не надасть підтримку Україні зараз, за це платитимуть наступні покоління - Боррель

Якщо ЄС не надасть підтримку Україні зараз, за це платитимуть наступні покоління - Боррель

Укрінформ
Євросоюз надає Україні суттєву фінансову, економічну, гуманітарну та військову допомогу, яка наближається до показника у €100 мільярдів. Ці витрати ЄС не є надмірними, оскільки за недостатню підтримку України зараз могли б розплачуватися вже наступні покоління європейців.

Про це у середу під час пленарного засідання Європейського парламенту у Брюсселі, в ході слухань щодо підсумків російських президентських «виборів», заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель. Як повідомляє Укрінформ, повний текст його виступу оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз, його інституції та країни-члени вже надали Україні доволі значну допомогу в обсязі 96 мільярдів євро. Ми досягаємо показника у €100 мільярдів у підтримці України. В межах цієї цифри, €31 мільярд - це військова допомога. На додаток, є макрофінансова, гуманітарна та інші види допомоги. Хтось може сказати: «О, це дуже дорого – підтримувати Україну». Але , якщо не підтримувати Україну та дозволити їй впасти під тиском російської агресії, це буде для нас набагато більш коштовним, як і для наступних поколінь. Оскільки Росія перетвориться на більшу загрозу для нашої безпеки й свободи», - підкреслив Боррель.

Він зауважив, що ЄС має підтримувати Україну так довго, як це буде необхідним, з використанням всіх спроможностей, які має, - як у фінансовому, так і у військовому вимірі.

Читайте також: Війна в Європі більше не є фантазією - Боррель

«Ми пропонуємо непохитну підтримку Україні. Не лише тому, що вона є нашим сусідом. Україна є нашим найбільшим партнером, а зараз ще й країною кандидатом на членство в Європейському Союзі. Тож її незалежність, суверенітет, її територіальна цілісність, є також частиною нашої спроможності продовжувати жити в умовах свободи», - зазначив високий представник ЄС.

Стосовно так званих «президентських виборів», що відбулися в Росії 15-17 березня, Жозеп Боррель зауважив, що вони були проведені в умовах тотального тиску та репресій проти політичної опозиції та громадянського суспільства, кампанії залякування та переслідування правозахисників, журналістів, подавлення будь-яких проявів громадянської активності та тотальної дезінформації. Ці вибори не відповідали жодним демократичним стандартам у Росії, та були також незаконно проведені на тимчасово окупованих територіях України.

«Від імені Європейського Союзу, я хочу повторити тут рішуче засудження цих незаконних «виборів», які Росія організувала на тимчасово окупованих нею територіях України. Як високий представник Європейського Союзу, я ніколи не уникав надсилати чіткі послання для путінського режиму… щодо твердого засудження спроб Росії незаконно анексувати території України та повномасштабну загарбницьку війну Росії проти України. ЄС буде продовжувати демонструвати, що внутрішні репресії та зовнішня агресія режиму Путіна вже мають негативні наслідки», - наголосив Боррель.

Читайте також: Війна в Україні означає початок третього етапу побудови ЄС та його оборони - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, протягом 15 -17 березня у РФ відбулося голосування на так званих “виборах” президента. Їх переможцем очікувано оголосили Путіна - він залишається на цій посаді вже на п’ятий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-