Рішення Євросоюзу про €50 мільярдів для України є важливим сигналом для США - Кулеба

Рішення Євросоюзу про €50 мільярдів для України є важливим сигналом для США - Кулеба

Укрінформ
Ухвалення Єврорадою рішення про створення Українського фонду розміром 50 млрд євро є дуже важливим сигналом американським законодавцям про підтримку України.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування у прямому ефірі в Інстаграмі з телеведучим Вадимом Карп’яком, передає Укрінформ. 

Глава української дипломатії зазначив, що учора вночі і сьогодні вранці в інформпросторі піднялася хвиля, що «Європа не затвердила гроші для України», хоча на саміті було досягнуто принципового рішення про створення Українського фонду розміром 50 млрд євро на 2024-2027 роки.

«І сьогодні протягом дня європейські лідери - і (президент Євроради) Шарль Мішель, і (голова Єврокомісії) Урсула фон дер Ляєн почали давати дуже чітку комунікацію: ми домовилися про гроші для України, про 50 млрд, які ми пообіцяли, нам треба фіналізувати два питання - чи це буде з участю Угорщини, чи без участі Угорщини і яким буде юридичний механізм збирання і передачі грошей», - сказав Кулеба.

Читайте також: ЄС за будь-яких умов знайде шлях стабільного фінансування для України - лідери євроінституцій

Він наголосив, що ухвалення цього рішення є дуже важливим сигналом для США.

«Не Америка дає сигнал Європі, а Європа дає сигнал американським законодавцям, що ми залишаємося «на борту», ми підтримуємо, ми виділяємо безпрецедентні кошти (для України – ред.). Тому зараз усе дуже правильно і позитивно розвивається», переконаний глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європейська Рада оприлюднила висновки саміту щодо України, розширення й реформ. Вони містять, зокрема, документальне підтвердження рішення глав держав та урядів ЄС розпочати переговори про членство з Україною і Молдовою.

Читайте також: Орбана можна переконати підтримати фінансування України - Макрон

МЗС України також привітало досягнення на саміті принципового рішення про створення Українського фонду розміром 50 млрд євро на 2024-2027 роки.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що готовий підтримати виділення Євросоюзом 50 млрд євро Україні, якщо Будапешт отримає всі заморожені Єврокомісією кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-