Зеленський - учасникам «Рамштайну»: Ви не лише надаєте зброю, у ваших руках доля світу

Зеленський - учасникам «Рамштайну»: Ви не лише надаєте зброю, у ваших руках доля світу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників Контактної групи з питань оборони України, підкресливши роль міжнародних партнерів у збереженні демократичного світу та закликавши надати нашій країні далекобійні ракети, системи Patriot, боєприпаси та інше озброєння.

Глава Української держави виступив у форматі відеозв’язку, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Друзі, будь ласка, не забувайте, що саме ви вирішуєте. Йдеться не лише про постачання зброї, ви вирішуєте долю світу, який або житиме за правилами, які ми всі визнаємо, або залежатиме лише від милості тих, хто вдається до жорстокого насильства», - зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що такі грабіжницькі режими, як російський, стрімко посилюють свій апетит до агресії. Якщо їм дати досягти успіху в одній частині світу, це створює проблеми в багатьох інших місцях, і агресія лише поширюватиметься.

Читайте також: Остін анонсував виділення ще одного пакету допомоги Україні на $1 мільярд

«Якби наша з вами солідарність не спрацювала, і якби ваша реакція на війну залишилася тільки на словах, світові довелося би мати справу з набагато могутнішою Росією»,- наголосив Президент України.

Він зауважив, що багато людей у світі досі вірять, що російські ракети неможливо збити, що російська армія здатна зруйнувати чиюсь незалежність. Багато хто принижувався би перед Путіним і навіть не намагався захистити свій суверенітет, якби не приклад України й тих, хто її підтримує.

Зеленський вкотре подякував іноземним партнерам за допомогу та звернувся із закликом забезпечити Україну найбільш потрібними й ефективними озброєннями зараз.

«По-перше, це далекобійна зброя. Жодна частина окупованої території України не повинна залишатися безпечною для окупанта», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про допомогу США: Американці бачать кожен свій долар, який заходить в Україну

По-друге, за його словами, Україна потребує посилення повітряного щита.

«Нам терміново потрібні комплекси Patriot та ракети до них – це те, що може і має рятувати життя прямо зараз», - підкреслив Президент України.

За його словами, Україні необхідно щонайменше сім додаткових систем Patriot, щоби захистити свої мирні міста: «Ви маєте ці системи, і вони дійсно можуть змінити ситуацію зараз – змінити її на краще». У цьому контексті він також підкреслив важливість прискорення переходу ВПС України на винищувачі F-16.

По-третє, Збройні сили України потребують артилерії, додав глава держави.

«Співвідношення артилерії нашої країни до російської армії - один до десяти - надихає Путіна воювати далі»,- зауважив Зеленський.

Він також закликав країни Контактної групи приділити максимальну увагу виробництву боєприпасів, зброї, систем радіоелектронної боротьби як на власних підприємствах, так і в рамках спільних проєктів з Україною.

«Я пишаюся українськими воїнами. Кожен із вас знає силу та можливості наших воїнів. Вони знають, як перемагати, вони мають перемогти. Але українським захисникам потрібна ваша достатня і своєчасна підтримка – саме те, що вам було би потрібно для перемоги, якби ви були солдатами на цій війні», - підкреслив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю міністр оборони США Ллойд Остін анонсував виділення додаткового пакету оборонної допомоги Україні на 1 мільярд доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-