Орбана можна переконати підтримати фінансування України - Макрон

Орбана можна переконати підтримати фінансування України - Макрон

Укрінформ
Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана можна переконати підтримати рішення про фінансування України на суму 50 млрд євро.

Як передає Укрінформ, про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє The Guardian.

За його словами, він також переконаний, що у новому році Орбана вдасться переконати прийняти пакет фінансової допомоги Україні, оскільки рішення заблокувати його означало, що він також заблокував нові кошти для своєї власної країни, своїх сусідів та для міграційного прикордонного контролю.

Макрон також додав, що Орбан заявив європейським лідерам, що не блокуватиме переговори про вступ України до ЄС, якщо Київ виконає решту реформ, які йому було запропоновано провести до березня наступного року.

"Якщо ці вимоги будуть виконані, і я поставив йому це запитання, він сказав мені, що не блокуватиме, якщо це так. Якщо сім вимог буде дотримано, тоді вам потрібно буде відкрити дискусії", - сказав Макрон.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська рада ухвалила рішення розпочати переговори про членство в ЄС з Україною і Молдовою та висловила потужну підтримку та солідарність з Україною у її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Орбан сказав, за яких умов погодиться розблокувати €50 мільярдів для України

Перед початком роботи Європейської ради прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовження короткострокової фінансової допомоги для України не потребує перегляду існуючого багаторічного бюджету ЄС, а довгострокові проєкти такої допомоги мають фінансуватися за рахунок позабюджетних коштів.

Запропонований Єврокомісією пакет уточнень до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки включав, зокрема, положення про створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро для підтримки фінансової стабільності України в умовах війни та для її повоєнного відновлення.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-