Глава МЗС Польщі закликав Конгрес США не зволікати з допомогою для України

Глава МЗС Польщі закликав Конгрес США не зволікати з допомогою для України

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський дорікнув Конгресу США за зволікання з ухваленням рішення про допомогу Україні.

Таку заяву він зробив у ефірі CNN, передає Укрінформ. 

Сікорський назвав удари по цивільній інфраструктурі в Україні воєнним злочином, і зазначив, що Київ давно просить про розблокування допомоги США.

"Зараз ми бачимо, до чого призводить відсутність допомоги. Українські ТЕС руйнують одну за іншою. Незабаром українські міста можуть лишитися без електрики. І я очікую, що це може означати велику хвилю біженців", – сказав очільник польського МЗС.

Читайте також: Росія не має намірів згортати агресію й зупинятися на Україні - командувач сил США у Європі

Він нагадав, що президент США Джо Байден під час відвідання Києва запевняв українців у підтримці. Водночас проєкт про додаткове фінансування для України чекає рішення Конгресу фактично з серпня 2023 року.

"Закликаю вкотре спікера Джонсона: дайте демократії ухвалити рішення… Питання потрібно винести на голосування, щоби кошти та необхідна зброя могли надійти до України. Якщо цього не буде, РФ завдаватиме нових руйнувань, а довіра до США буде під питанням", – наголосив Сікорський.

Він також зазначив, що Польща вже витрачає на оборону близько 4% ВВП.

Читайте також: Зеленський поговорив із Джонсоном: Схвалення Конгресом США допомоги для України критично важливе

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон відмовляється вносити на розгляд Палати представників законопроєкт з підтримкою України, ухвалений Сенатом. Натомість він заявив, що планує представити свою ініціативу, яка включатиме «деякі важливі нововведення» у тексті. 

Фото: Liberal.gr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-