Росія не має намірів згортати агресію й зупинятися на Україні - командувач сил США у Європі

Росія не має намірів згортати агресію й зупинятися на Україні - командувач сил США у Європі

Укрінформ
Активність Росії, яка продовжує наступ на сході України та шукає підтримки в Китаї, Ірані й КНДР, свідчить про те, що Кремль не має намірів згортати свою агресію, а також має перспективні плани поза Україною.

Про це заявив у середу в Конгресі командувач Європейського командування США (EUCOM) генерал Крістофер Каволі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На Європейському театрі ми переживаємо, якщо м’яко сказати, складні часи», - наголосив американський командувач під час слухань у Комітеті з питань Збройних Сил Палати представників Конгресу США.

Він підкреслив, що жорстока й неспровокована війна Росії спустошує Україну, а війська РФ завдають руйнувань та спричиняють жертви, які Європа не бачила з часів Другої світової війни.

«Росія звертається до Китаю, Ірану й Північної Кореї за підтримкою своєї кампанії проти України. Ці країни формують взаємопов’язані стратегічні партнерства у прагненні кинути виклик існуючому порядку», - зауважив генерал.

Каволі наголосив, що це глибоко суперечить національним інтересам США, в той час як у Кремлі навіть не думають зупинятися.

«Росія не демонструє ознак для припинення (своєї агресії – ред.) та не має наміру зупинятися на Україні. Росія становить хронічну загрозу», - наголосив командувач EUCOM.

У цьому контексті він запевнив, що його командування посилює позиції стримування по всій Європі, зміцнює східний фланг за допомогою ротаційного розгортання сил, модернізує інфраструктуру, розширює резерви. Тим часом, Україна, за його словами, залишається майже повністю залежною від зовнішньої підтримки, щоби продовжувати боротьбу.

Читайте також: РФ не зупиниться, якщо виграє війну в Україні - посол США у Великій Британії

«Важкість цього моменту неможливо переоцінити. Якщо ми не будемо підтримувати Україну, Україна може програти», - наголосив генерал.

У цьому контексті він підкреслив необхідність ухвалення Конгресом законопроєкту з додатковим фінансуванням, який містить допомогу Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Палата представників США поновила роботу після великодніх канікул. Державний секретар США Ентоні Блінкен у цьому зв’язку в публічній заяві підкреслив необхідність для Конгресу якомога скоріше ухвалити законопроєкт з допомогою Україні.

Фото: U.S. Army

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-