У ЄС прокоментували погрози Путіна на адресу Заходу

У ЄС прокоментували погрози Путіна на адресу Заходу

Укрінформ
Погрози і ядерний шантаж на адресу Заходу є частиною «передвиборчої» кампанії Путіна та його спробою відволікти увагу російської та світової громадськості від того, що саме він розпочав криваву загарбницьку війну проти України та несе відповідальність за її наслідки.

Про це у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, коментуючи чергові погрози, які прозвучали в посланні президента РФ до Федеральних зборів цієї країни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насамперед ця промова має розглядатися в контексті майбутніх президентських виборів, де Путін має намір «переобиратися». Це один із багатьох прикладів, як Путін намагається уникнути звинувачень, що це саме він розпочав війну проти України, та продовжує нести нестабільність навколо неї та ширшого регіону. Для нього це ще одна можливість поширювати вже добре відому брехню та погрози. Він вводить в оману власний народ та намагається обдурити також міжнародну громадськість, якщо ще хтось дослуховується його», - зазначив речник ЄС.

Він наголосив, що саме Путін розпочав війну проти України і саме він несе відповідальність за всі її наслідки, як внутрішні в Росії, так і для України та для ширшого регіону, а також у глобальному вимірі.

Читайте також: Слова Путіна про посилення армії РФ треба сприймати «смертельно серйозно» - Туск

«Безумовно, всі ці погрози ядерною зброєю є абсолютно неприйнятними й недоречними. Саме Путін, який розпочав війну, продовжує поширювати нестабільність для власного суспільства. Чого він досяг? Вся країна (Росія – ред.) живе під залізним кулаком репресій, які нагадують сталінські часи. Армія - у стані суцільного лиха. Економіка скорочується. Довіра до країни повністю зруйнована. Водночас зусилля Путіна зруйнувати Україну залишаються ні чим іншим, як провалом», - додав Стано.

Як повідомляв Укрінформ, президент держави-агресорки Володимир Путін 29 лютого під час «послання до Федеральних зборів» пригрозив «можливим інтервентам» із Заходу «конфліктом із застосуванням ядерної зброї» та «знищенням цивілізації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-