Слова Путіна про посилення армії РФ треба сприймати «смертельно серйозно» - Туск

Слова Путіна про посилення армії РФ треба сприймати «смертельно серйозно» - Туск

Укрінформ
Європа має ставитися “смертельно серйозно” до слів Путіна про посилення російської армії і зробити так, щоб вона була краще озброєна за Росію.

На цьому під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Латвії Евікою Сілінею в четвер у Варшаві наголосив глава польського уряду Дональд Туск, коментуючи звернення Путіна до Федеральних зборів, передає кореспондент Укрінформу.

“Немає сумніву, що слова Путіна про те, що Росія озброюється і, фактично, перевела економіку на воєнні рейки, є правдивими. Це не лише агресивна риторика. Рішення, про які згадав Путін в цьому виступі, що стосуються збільшення самодостатності Росії, переведення економіки на воєнні рейки і модернізації російської армії, треба сприймати смертельно серйозно”, - наголосив Туск.

Читайте також: Путін звинуватив Захід у початку війни в Україні і лякав ядерною зброєю

Він зазначив, що ще раз повторить те, про що він говорить з європейськими партнерами в останні тижні: “Європа має зрозуміти, що нова гонка озброєнь, яку накидає Росія світові, і російська агресія проти України, мають призвести до пробудження в усіх європейських столицях і європейській частині НАТО”.

Він додав, що європейські лідери мають прийняти рішення, “які врівноважать військовий потенціал Росії і це призведе до того, що Європа буде не гірше, а краще озброєною за Росію, і готовою до поганих сценаріїв”.

Читайте також: Cікорський: Україні бракує боєприпасів, треба діяти швидко

Як відомо, останнім часом Туск неодноразово заявляв, що Європа немає жодних підстав боятися Росію, оскільки за економічним, технологічним і демографічним потенціалом значно переважає РФ. Відтак, правильні і швидкі рішення у сфері озброєння можуть призвести до того, що Європа буде значно сильнішою за Росію і у військовому плані.

Як передавало агентство, президент російської держави-агресорки Володимир Путін пригрозив "можливим інтервентам" із Заходу "конфліктом із застосуванням ядерної зброї" та "знищенням цивілізації".

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-