У США представили ще один законопроєкт про допомогу Україні

У США представили ще один законопроєкт про допомогу Україні

Укрінформ
У Палаті представників США представили змінену версію пакета заходів з надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також убезпечення кордонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

"Двопартійна група законодавців закликає своїх колег підтримати модифіковану версію пакета допомоги іноземним державам та убезпечення кордонів, який вона представила минулого тижня", - йдеться у повідомленні.

Республіканець Браян Фітцпатрік та демократ Джаред Голден закликають своїх колег підтримати альтернативну версію законопроєкту про іноземну допомогу та наполягають на терміновому наданні допомоги Україні.

"За два роки, що минули з моменту вторгнення РФ в Україну...підтримка Америкою молодої української демократії була двопартійним консенсусом у Конгресі", - написали Фіцпатрік та Голден у листі, направленому до Палати представників.

"Але зараз становище України під загрозою. У її борців за свободу закінчуються боєприпаси, вони відступають зі сходу під тиском подальшого просування РФ. Це прямий результат безвихідної ситуації у Конгресі", - підкреслили він.

Депутати заявили, що США не можуть відвернутися від українського народу, який "б'ється та вмирає, щоб зберегти свою демократію та суверенітет. Вони довели, що, маючи американську зброю та боєприпаси, можуть перемогти у цій боротьбі. Ми знаємо, що без них вони можуть зазнати поразки".

Читайте також: Байден готовий зустрітися із Джонсоном, якщо спікеру Палати представників «буде що сказати»

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-