Байден готовий зустрітися із Джонсоном, якщо спікеру Палати представників «буде що сказати»

Байден готовий зустрітися із Джонсоном, якщо спікеру Палати представників «буде що сказати»

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив про готовність зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, зокрема для обговорення ухвалення пакета із зовнішньою допомогою від США, якщо спікеру «буде що сказати».

Про це американський лідер сказав журналістам у понеділок, повертаючись у Білий дім зі штату Делавер, передає кореспондент Укрінформу.

«Звісно, я буду радий зустрітися з ним, якщо йому буде що сказати», - зазначив Байден.

Відповідаючи на запитання, чи є «кров на руках» тих республіканців, які блокують допомогу Україні, Байден зауважив, що хотів би уникнути такого визначення, однак висловив думку, що ці законодавці «роблять велику помилку», не реагуючи на ситуацію.

«Те, як вони відвертаються від загрози з боку Росії, як вони відвертаються від НАТО – вони ухиляються від виконання наших зобов’язань. Це просто шокує», - наголосив президент США.

Щодо того, чи вплине смерть Навального на рішення республіканців щодо пакета допомоги Україні, Байден сказав, що сподівається на це, але не впевнений, що так станеться. Водночас президент США не виключив введення додаткових санкцій проти Росії через смерть опозиціонера.

Читайте також: Канікули в Конгресі та допомога Україні: Чому потрібно уникати відчуття «зради»

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США минулого тижня пішла на двотижневі канікули, відмовившись від розгляду законопроєкту із зовнішньою допомогою Україні й іншим союзникам та партнерам США.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон наполягав на особистій зустрічі з президентом Байденом, перш ніж продовжити роботу над законопроєктом з фінансуванням для України.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-