Сікорський анонсував завершення «холодної війни» Польщі з Німеччиною та ЄС

Сікорський анонсував завершення «холодної війни» Польщі з Німеччиною та ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський перед візитом до Берліна заявив, що завершується “холодна війна”, яку попередній уряд вів з Німеччиною та європейськими інституціями.

Про це Сікорський сказав у Сеймі, розповідаючи про плани, пов'язані з візитом до Берліна, який має відбутися вже сьогодні,30 січня, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми вважаємо, що демократична Німеччина є союзником Польщі. І ми завершуємо “холодну війну” з європейськими інституціями та нашим найбільшим торговим партнером (Німеччиною – ред.)”, - зазначив глава польської дипломатії, підкресливши, що попередній уряд здійснював “антинімецьку кампанію”.

Міністр зауважив, що між сусідніми країнами трапляються проблеми, які потрібно розв’язувати. Він натякнув, що це стосується відносин Польщі як з Німеччиною так і з Україною.

Читайте також: Для перемоги України потрібна солідарність Заходу - глава МЗС Польщі

“Стратегічно ми підтримуємо Україну, але це не означає, що ми не маємо розбіжностей у поглядах”, - констатував Сікорський.

Він підкреслив, що Німеччина є союзником Польщі, але у відносинах між країнами є проблеми як з минулого, так і щодо майбутнього, і про все це йтиметься на переговорах.

Читайте також: Польська опозиція закликає Сікорського у Берліні порушити тему репарацій

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Сікорський зустрінеться у Берліні з німецькою колегою Анналеною Бербок. За інформацією МЗС Польщі, розмови міністрів стосуватимуться двосторонніх відносин, допомоги Україні та активізації роботи Веймарського трикутника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-