Боррель: ЄС має зробити все, щоб війна не поширилася на інші держави

Боррель: ЄС має зробити все, щоб війна не поширилася на інші держави

Укрінформ
Європейський Союз прагне допомогти Україні перемогти у війні проти російської агресії, і в той же час намагається не допустити поширення війни на інші європейські країни, точно так, як він докладає зусиль для локалізації конфлікту на Близькому Сході.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так Боррель відповів на запитання журналістів щодо можливих термінів, коли інші європейські країни можуть постати перед фактом російської агресії.

«Я не переконаний, що можна родити такі передбачення, - чи це станеться за п’ять, вісім років, за два або три роки. Є очевидним, що війна в Україні є екзистенційною загрозою для Європи, і саме тому ми маємо бути готовими допомогти та допомагати Україні. На цей момент війна відбувається в Україні. Не будемо передбачати більше проблем, ніж ми вже маємо. Війна відбувається там, де вона є, і ми маємо зробити все, щоб вона не поширювалася, як ми робимо це на Близькому Сході», - сказав високий представник ЄС.

«Ми не хочемо, щоб ця війна поширювалася. Якщо йдеться про Україну, я вірю, що Україна переможе у цій війні. Але ми не можемо спекулювати, що може трапитися за п’ять років, і хто ще може бути вражений (війною). Ми вже маємо достатньо роботи з тим, що відбувається у цей момент», - додав Боррель. 

Як повідомлялося, міністр оборони Німеччини нещодавно заявив, що його країна має готуватися до можливості зіткнення із агресією Росії вже за п’ять років, подібні припущення зробили також урядовці в інших країнах, зокрема, у країнах Балтії, у Швеції та у Польщі.

Читайте також: Боррель відвідає Україну на початку лютого

Сьогодні у Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка розглянула дві головні теми – продовження надання допомоги для України та пошук рішення для війни в Газі. 

Зустріч міністрів відбулася напередодні спеціального засідання Європейської Ради, що має відбутися 1 лютого. В цей день глави держав та урядів ЄС повернуться до розгляду багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки. За пропозицією Європейської комісії, у цьому бюджеті має бути створений Український фонд у розмірі 50 мільярдів євро, який забезпечить передбачувану поточну фінансову підтримку для України та процесів її повоєнного відновлення на наступні чотири роки.

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-