Таджикистан закликав громадян відмовитись від поїздок до Росії

Таджикистан закликав громадян відмовитись від поїздок до Росії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Республіки Таджикистан закликало громадян країни на деякий час відмовитись від поїздок до Росії.

Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті МЗС, передає Укрінформ. 

«Міністерство закордонних справ Республіки Таджикистан рекомендує громадянам країни тимчасово утриматися від поїздок на територію Росії на всіх видах транспорту без гострої необхідності», - йдеться в повідомленні.

В МЗС не уточнили, з чим пов’язане це застереження. 

Раніше DW повідомляло, що 26 квітня таджицьке МЗС викликало російського посла Семена Григор'єва і висловило йому стурбованість через масові відмови у в'їзді до Росії громадянам Таджикистану. Цьому передували повідомлення в ЗМІ про те, що на КПП «Сагарчин» на кордоні Росії та Казахстану застрягли сотні таджицьких громадян, оскільки їх не впускають у РФ.

Громадяни Таджикистану також скаржилися на допити і перевірки на кордоні. За їхніми словами, прикордонники посилались на технічний збій, але без черги через кордон пропускали дітей до 14 років і дорослих віком старше 60 років.

Читайте також: У Таджикистані росіяни допитували родичів обвинувачених у скоєнні теракту в «Крокусі» - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, увечері 22 березня в концертному залі "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї терористи влаштували стрілянину. Нападники розстрілювали людей з автоматів і підпалювали виходи. Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули понад 140 осіб, понад 180 постраждали.

Пізніше в Таджикистані затримали дев'ятьох осіб, підозрюваних у зв'язках із обвинуваченими в теракті в "Крокус Сіті Холлі" та у зв’язках із "Вілаят Хорасан", афганським осередком угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-