Спікер відмовився продовжити роботу Палати представників Конгресу США наступного тижня

Спікер відмовився продовжити роботу Палати представників Конгресу США наступного тижня

Укрінформ
Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон відмовився підтримати заклик лідера демократів у Сенаті щодо продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу для ухвалення додаткового фінансування перед Різдвом.

У Білому домі назвали це відмовою від кроків, життєво важливих для національної безпеки США, передає кореспондент Укрінформу.

«Як ви чули вчора від президента (Байдена – ред.), американський народ не відвертатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Менше з тим спікер Джонсон сказав, що Палата представників завершить свою роботу завтра без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування нагальних потреб для України», - зауважила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона підкреслила, що це заохочує потенційних агресорів у глобальному масштабі.

«Світ спостерігає за діями республіканців у Конгресі. Москва, Пекін і Тегеран – усі вони дивляться. Республіканці з Палати представників не повинні повертатися додому на свята, коли потрібно зробити життєво важливі кроки для безпеки Сполучених Штатів і світу»,- наголосила представниця адміністрації Байдена.

Читайте також: Деякі законодавці США закликають Конгрес не йти на канікули без рішення про допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном у Вашингтоні. Обидва лідери позитивно оцінили результати переговорів.

Водночас Зеленський зауважив, що важливішими будуть результати, ніж запевнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-