Деякі законодавці США закликають Конгрес не йти на канікули без рішення про допомогу Україні

Деякі законодавці США закликають Конгрес не йти на канікули без рішення про допомогу Україні

Укрінформ
Деякі американські законодавці вважають, що Конгрес не повинен йти на канікули, а має залишитися у Вашингтоні після 14 грудня, щоб продовжити обговорення щодо додаткового фінансування для України та безпеку кордонів США.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Укрінформ. 

«Ми не повинні йти звідси, поки не з'ясуємо, як подолати наші розбіжності, щоб підтримати та продовжити наше фінансування для України», - сказав сенатор-демократ Майкл Беннет.

За його словами, «час спливає», а якщо затягувати ці переговори, після завершення різдвяних канікул вони стануть тільки важче.

«Моя порада Білому дому така: президент (Байден – ред.) взяв на себе зобов'язання перед Зеленським. Щоб виконати це зобов'язання, потрібно захистити кордон. Якби я був президентом, я б викручував руки кожному демократу і, можливо, деяким республіканцям, і говорив: Виконуйте свою роботу», - сказав сенатор-республіканець Мітт Ромні перед прибуттям Президента України до Конгресу США у вівторок.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім і Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів, зокрема Україні, і водночас запобігання нелегальній імміграції через американо-мексиканський кордон.

Республіканці відмовилися схвалити фінансування України без додаткових заходів, спрямованих на зменшення кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. Це призвело до складних переговорів між Білим домом і Конгресом, у яких поєдналися не пов'язані між собою питання.

Читайте також: Байден вважає, що політики у США зможуть домовитися про виділення коштів на підтримку України

Байден заявив у середу, що буде готовий піти на значні поступки в питанні безпеки кордонів.

Палата представників, у якій більшість становлять республіканці, припиняє роботу 14 грудня у зв’язку з різдвяними канікулами, як і Сенат, де превалюють демократи. Рішення про допомогу Україні має бути ухвалене обома палатами й підписане президентом США.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський відвідав США із дводенним візитом, де зустрівся з американськими законодавцями та лідером Сполучених Штатів Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-