Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників США та лідерами обох партій

Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників США та лідерами обох партій

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті, лідером Республіканської партії в Палаті представників Стівом Скалізом і лідером Демократичної партії в Палаті представників США Хакімом Джефрісом.

Про це повідомляється на сайті Глави держави, передає Укрінформ.

"У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті, лідером Республіканської партії в Палаті представників Стівом Скалізом і лідером Демократичної партії в Палаті представників США Хакімом Джефрісом", - йдеться у повідомленні.

Глава держави зазначив, що Україна щиро вдячнa Палаті представників, Конгресу, обом партіям, Президенту США, його адміністрації та всьому американському народові за непохитну підтримку.

Читайте також: Зеленський у США отримав премію Atlantic Council Global Citizen Awards

«Разом ми досягли значного прогресу в захисті демократії, свободи й гідності – цінностей, на яких базуються обидві наші країни. Страждання українського народу від російських воєнних злочинів величезні, але вже понад половину окупованих українських територій звільнено від російських загарбників, і ми чітко бачимо, що повна перемога все ближча», – сказав він.

Зеленський поінформував учасників зустрічі про ситуацію на полі бою. Було обговорено першочергові оборонні потреби України й посилення спроможностей української ППО, особливо напередодні зимового періоду.

Президент наголосив, що перемога України буде гарантією того, що ні Росія, ні будь-яка інша диктатура не зможе дестабілізувати вільний світ.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Шольцом, фон дер Ляєн та Йоганнісом: про що говорили

«І, щоб перемогти, ми повинні бути разом. І перемагати разом. Ми розраховуємо на вас, на вашу постійну підтримку», – акцентував він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у США. Він взяв участь у 78-ій сесії Генасамблеї ООН. 21 вересня Президент прибув до Вашингтона, де має відбутися, зокрема, його зустріч із президентом США Джо Байденом.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-