Байден вважає, що політики у США зможуть домовитися про виділення коштів на підтримку України

Байден вважає, що політики у США зможуть домовитися про виділення коштів на підтримку України

Укрінформ
Президент США Джо Байден переконаний, що Конгрес схвалить законопроєкт про виділення допомоги на підтримку обороноспроможності України.

Про це він заявив під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо переговорів про отримання необхідних нам коштів (на підтримку України - ред.), то я б не хотів робити обіцянок, але сподіваюся, що нам вдасться досягти цього. Ми можемо”, - сказав глава Білого дому.

За його словами, Україна має "міцну двопартійну політичну підтримку”.

“Певна кількість республіканців не хочуть підтримувати Україну, але, на мою думку, вони не представляють більшість однопартійців”, - наголосив президент США.

Байден додав: “Світ стежить за нашими діями. Якщо ми зараз зупинимося, то надішлемо страхітливий сигнал агресору та його союзникам й зашкодимо нашій національній безпеці”.

Читайте також: Байден розповів про бачення перемоги України

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт із додатковим фінансуванням, який містить, зокрема, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-