Польща закликає Німеччину відмовитися від Nord Stream 2

Польща закликає Німеччину відмовитися від Nord Stream 2

Укрінформ
Берлін має відмовитися від подальшої реалізації проєкту Nord Stream 2, який дестабілізує Європу.

На цьому під час спільної пресконференції з главою словенського уряду Янезом Яншою заявив в четвер у Варшаві прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“Nord Stream 2 є німецько-російським проєктом, який дестабілізує і зменшує безпеку Європи. Закликаємо Німеччину відмовитися від цього проєкту, аби вона перестала впливати на подальшу дестабілізацію в цій частині Європи, оскільки це може бути дуже небезпечним явищем для ЄС і для багатьох країн регіону”,- наголосив Моравецький.

Читайте також: Запуск Nord Stream 2 міг би розв’язати руки Росії для агресії проти України – Кулеба

Глава польського уряду повідомив, що зі словенським колегою він обговорив зміцнення стійкості від зовнішніх атак. Зокрема, він обговорив з Яншою ситуацію в Україні, Білорусі, а також кібератаки зі східного напрямку. Він подякував прем’єру Словаччини за те, що Любляна планує оголосити кібербезпеку одним з пріоритетів свого майбутнього головування в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня у Німеччині Федеральне відомство з морського судноплавства та гідрографії (BSH) відхилило заперечення екологічних організацій, підтвердивши свій дозвіл на продовження робіт з прокладання труб у межах проєкту «Північний потік-2» дном Балтійського моря.

За даними компанії Nord Stream 2 AG, на цей час прокладено 2339 км з 2460 км, що становить 95% всієї довжини газопроводу «Північний потік-2».

Читайте також: Байден каже, що завжди був проти Nord Stream 2

Рік тому завдяки американським санкціям будівництво газопроводу «Північний потік-2» було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Противниками проєкту також є США, Польща і країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-