Оператор Nord Stream 2 відновив прокладання труб

Оператор Nord Stream 2 відновив прокладання труб

Укрінформ
Російське судно «Фортуна» провело морські випробування та приступило до прокладання труб газопроводу Nord Stream 2 у водах Данії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

«Компанія-оператор будівництва газогону «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG повідомила про відновлення робіт з укладення труб газопроводу в водах Данії», - йдеться у повідомленні.

Роботи проводить судно-трубоукладач «Фортуна».

Читайте також: Новий лідер ХДС не бачить проблеми в Nord Stream 2: Німеччина купувала газ у СРСР

 «Усі роботи проводяться згідно з відповідними дозволами», - зазначають  у компанії Nord Stream 2 AG, уточнюючи, що підготовка до початку відновлення укладення труб на цій ділянці розпочалася ще 24 січня.

Очікується, що «Фортуна» завершить роботи у водах Данії до середини останнього тижня травня, а потім приступить до укладання труб у водах Німеччини, де будівництво триватиме до червня.

Читайте також: Сенатори США вимагають нових санкцій проти Nord Stream 2

Як відомо, 94% спірного трубопроводу Nord Stream 2 між Росією та Німеччиною завдовжки 1234 км і вартістю 10 млрд євро вже завершені. Наразі бракує загалом близько 150 км - по 75 км на обох лініях. Роботи з прокладання труб були зупинені наприкінці 2019 року через оголошення США санкцій. Російська сторона намагається знайти шляхи завершити будівництво власними силами, але західні компанії через санкції відмовляються сертифікувати та страхувати газогін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-