Сенат США підтримав початок дебатів щодо законопроєкту з допомогою Україні

Сенат США підтримав початок дебатів щодо законопроєкту з допомогою Україні

Укрінформ
Сенат Конгресу США підтримав на голосуванні ініціативу розпочати дебати щодо законопроєкту, який передбачає виділення близько $95 мільярдів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та інші потреби.

Голосування відбулося в ніч проти суботи за київським часом, передає власний кореспондент Укрінформу.

Ініціативу підтримали 64 законодавці, 19 висловилися проти. 17 сенаторів участі в голосуванні не брали. Аби рішення вважалося схваленим, за процедурою, необхідна підтримка щонайменше 60 сенаторів.

Таким чином, процес розгляду й ухвалення законопроєкту в Сенаті перейшов у наступну фазу, коли законодавці можуть пропонувати поправки та проводити дебати навколо них. Лідер демократичної більшості Чак Шумер у цьому зв’язку закликав представників Республіканської партії продемонструвати конструктивний підхід у подальшому процесі.

Читайте також: Білий дім продовжує контактувати з Конгресом задля ухвалення допомоги Україні

«Я маю сподівання, що наші колеги-республіканці зможуть працювати з нами, щоб досягти згоди стосовно поправок, аби ми могли швидше просувати цей законопроєкт», - наголосив Шумер.

Він додав, що демократи готові розглядати «слушні й виправдані поправки» та зауважив, що робота Сенату триватиме, допоки не буде зроблено все.

Очікується, що сенатори працюватимуть над законопроєктом упродовж вихідних.

Читайте також: Єрмак: Вірю, що дуже скоро почуємо добрі новини з Вашингтона

Як повідомляв Укрінформ, у середу за розгляд проєкту закону із зовнішньою допомогою загальним обсягом $95 мільярдів віддали голоси 67 сенаторів. Після узгодження поправок Сенат має проголосувати по суті законопроєкту та передати його на розгляд Палати представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-