Єрмак: Вірю, що дуже скоро почуємо добрі новини з Вашингтона

Єрмак: Вірю, що дуже скоро почуємо добрі новини з Вашингтона

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зберігає оптимізм щодо схвалення Конгресом США фінансування допомоги Україні, наголошуючи на необхідності ухваленні рішення якомога скоріше.

Про це він заявив на спільному з членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Європейці вже проголосували за 50 млрд євро (фінансування для України - ред.), і ми чекаємо на рішення Конгресу. Дуже важливо, щоб це сталося зараз, за цих обставин, коли допомога трохи спала. Але за цих умов ми утримуємо позиції (на фронті - ред.), хоч це дуже складно. І, звичайно, це не дає нам можливості підготуватися до нового контрнаступу, тому що наша формула успіху полягає в тому, щоб не зупинятися, і ми це показали протягом двох років війни», - сказав очільник ОП.

Єрмак акцентував на важливості прийняття рішення Конгресом якомога скоріше. За його словами, українська сторона продовжує пояснювати колегам зі США важливість підтримки.

«Але я оптиміст. Це нелегко, але я вірю, що дуже скоро ми почуємо хороші новини з Вашингтона, як це було з Брюсселя», - сказав керівник ОП.

Читайте також: Чи залишиться Європа з Україною без підтримки США

Як повідомляв Укрінформ, у четвер більшість представників Сенату США ухвалили рішення для того, щоби перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі $95 мільярдів. Очікується, що найближчим часом верхня палата Конгресу США голосуватиме за проєкт закону, щоб передати його потім на розгляд Палати представників.

На засіданні Євроради 1 лютого всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення щодо схвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-