Кулеба - про голосування у США за допомогу Україні: Деякі сценарії нагадують гостросюжетний детектив

Кулеба - про голосування у США за допомогу Україні: Деякі сценарії нагадують гостросюжетний детектив

Укрінформ
Деякі сценарії щодо розвитку ситуації із голосуванням у Конгресі США за законопроєкт про пакет міжнародної допомоги, у тому числі для України, нагадують гостросюжетний детектив.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з високим представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вчора вночі отримав останній звіт з Вашингтона про можливі сценарії розвитку подій (щодо голосування у Конгресі США за законопроєкт про пакет міжнародної допомоги, у тому числі для України). Деякі сценарії нагадують гостросюжетний детектив – усе дуже заплутано, залежить від багатьох факторів і може рухатися прямо, вліво, вправо. Я думаю, що питання якогось базового сценарію зараз дуже актуальне для самого Конгресу США, тому що все настільки міцно заплуталося там всередині, що конгресменам і сенаторами самим треба визначитися з якимось базовим сценарієм руху», - сказав Кулеба.

Водночас він додав, що в цьому є і позитивна новина – всі шукають рішення.

Читайте також: Пентагон: провал допомоги Україні лише посилить готовність Китаю до агресії

«Тобто дискусія не сфокусована на тому, як це рішення не ухвалити, а дискусія сфокусована на тому, як ухвалити це рішення якнайшвидше», - акцентував очільник МЗС.

Він поінформував, що Україна щодня працює з американською стороною, в основному непублічно, оскільки там замішані питання внутрішньої політики, зокрема щодо кордону, щоб рішення про голосування за законопроєкт про пакет допомоги для України було ухвалене якнайшвидше.

Підсумовуючи, Кулеба зазначив у цьому контексті, що хоче «відверто похвалити ЄС» за те, що своїм рішенням від 1 лютого про виділення 50 млрд євро для України Європа продемонструвала своє лідерство.

Читайте також: Допомога США буде потрібна Україні ще кілька років - ISW

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США не змогла ухвалити окремий пакет допомоги Ізраїлю без допомоги Україні на суму 17,6 мільярда доларів.

У жовтні минулого року президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо виділення допомоги на суму понад $105 млрд. Відтоді впродовж тривалого періоду відбувалися переговори в Сенаті, зокрема, щодо проведення міграційної реформи та посилення кордону США, що мало розблокувати пакет зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Нова угода приблизно відповідає пропорціям, визначеним у запиті президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-