Пентагон: провал допомоги Україні лише посилить готовність Китаю до агресії

Пентагон: провал допомоги Україні лише посилить готовність Китаю до агресії

Укрінформ
Китай уважно стежить за розвитком ситуації у США щодо продовження підтримки України та в разі, якщо Конгрес зволікатиме далі, Пекін матиме більше сміливості для посилення агресивних провокацій у Індо-Тихоокеанському регіоні.

Про це заявила в вівторок заступниця речника Пентагону Сабрінга Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай стежить за тим, як ми підтримуємо Україну в умовах неприхованої агресії РФ. Якщо ми похитнемося, КНР також сміливо вживатиме ще більше провокаційних дій у Індо-Тихоокеанському регіоні»,- наголосила представниця оборонного відомства США.

Вона підкреслила, що боротьба України за власний суверенітет надсилає сигнал авторитарним режимам по всьому світу про те, що порушення міжнародного порядку, заснованого на правилах, має високу ціну.

«Натомість, якщо підтримка України з боку Америки похитнеться, це створить інший, небезпечний сигнал»,- зауважила Сінгх.

Читайте також: Глави міноборони США та Британії обговорили подальшу підтримку України

Вона зазначила, що наслідки будуть відчутні, насамперед, з боку Кремля. Адже Путін не обмежуватиме своїх прагнень поширити вплив РФ поза межами України, в тому числі на країни НАТО.

«Якщо Путін атакує союзника по НАТО, ми опинимося в прямому конфлікті, оскільки зобов’язуємося захищати кожен дюйм території Альянсу»,- наголосила представниця Пентагону.

У цьому зв’язку вона підкреслила, що перед Америкою стоїть вибір: або виділити кошти зараз, щоби допомогти Україні, або ж сплатити набагато більшу ціну потім, щоби протидіяти серйознішим наслідкам.

Сінгх також закликала Конгрес США виконати необхідні законодавчі процедури, щоби оборонний бюджет на поточний фінансовий рік нарешті запрацював. Це, за її словами, необхідно, в тому числі, для того, щоби модернізувати Збройні сили США в умовах нинішніх темпів розвитку ситуації у світі.

Читайте також: Пентагон не коментуватиме терміни постачання в Україну бомб GLSDB - речник

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден виступив зі зверненням до нації, закликавши Конгрес ухвалити законопроєкт щодо виділення додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, в тому числі для підтримки України. Він підкреслив, що час спливає, і затримка лише грає на руку Путіну в його агресії в Європі.

Фото: Pentagon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-