Палата представників США провалила законопроєкт про допомогу Ізраїлю

Палата представників США провалила законопроєкт про допомогу Ізраїлю

Укрінформ
Палата представників США не змогла ухвалити окремий пакет допомоги Ізраїлю без допомоги Україні на суму 17,6 мільярда доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

Відповідний проєкт не отримав достатньої підтримки від двох третин законодавців, здобувши 250 голосів за та 180 – проти.

Проти проєкту виступила консервативна частина республіканців, які мають більшість у Палаті представників, оскільки вона проти рішення спікера Майка Джонсона не компенсувати фінансування Ізраїлю змінами в інших частинах бюджету, що означало б, що така допомога збільшила б його дефіцит.

Водночас більшість демократів розцінили голосування як трюк республіканців, спрямований виключно на те, щоб поставити їх у скрутне становище, адже вони підтримують допомогу Ізраїлю, але не окремо від підтримки України, Тайваню, допомоги палестинцям у Газі та фінансування безпеки американо-мексиканського кордону.

У листі до колег у вівторок троє провідних демократів Палати представників заявили, що законопроєкт про відокремлення Ізраїлю "пропонується не з добрими намірами".

Спікер Палати представників Майк Джонсон, однак, вже планує ще один крок до схвалення допомоги Ізраїлю. Перед голосуванням у вівторок він сказав журналістам, що його «план Б» полягає у тому, щоб наступного тижня винести цей законопроєкт на розгляд у звичайному порядку, що вимагатиме спочатку затвердження процедурного правила — що може наштовхнутися на опір з боку тих самих консерваторів, які провалили першу спробу його ухвалення.

Читайте також: Республіканці в Сенаті не підтримали законопроєкт з реформами на кордоні й допомогою Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо виділення допомоги на суму понад $105 млрд. Відтоді впродовж тривалого періоду відбувалися переговори в Сенаті, зокрема, щодо проведення міграційної реформи та посилення кордону США, що мало розблокувати пакет зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Нова угода приблизно відповідає пропорціям, визначеним у запиті президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-