Євродепутати підготували звернення до Конгресу США з проханням допомогти Україні - Reuters

Євродепутати підготували звернення до Конгресу США з проханням допомогти Україні - Reuters

Укрінформ
Понад сто високопоставлених європейських законодавців у вівторок надішлють спільного листа своїм колегам у США, закликаючи Конгрес розблокувати подальшу військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Відкритий лист, з яким ознайомилося агентство, підписаний законодавцями щонайменше 17 країн, включаючи Францію, Німеччину, Італію, Польщу та Ірландію.

"Ми чуємо занепокоєння, яке висловлюють наші американські друзі. Протягом багатьох років американські лідери, демократи і республіканці, просили європейців взяти на себе більше відповідальності за власну безпеку. Ми погоджуємося з цим законним проханням", - йдеться в листі законодавців на чолі з Бенжаміном Хаддадом, французьким депутатом від партії президента Еммануеля Макрона.

Читайте також: Час збільшити допомогу Україні: Боррель назвав кроки, які має зробити ЄС

Європейські законодавці, серед яких також голова комітету в закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот та його італійський колега Джуліо Тремонті, заявили, що з моменту вторгнення Росії ЄС виділив Україні стільки ж коштів, скільки і США.

"Військові видатки зросли по всій Європі. Американська військова допомога, однак, є критично важливою і невідкладною. Перемога Путіна підбадьорила б наших ворогів по всьому світу: вони спостерігають і сподіваються, що ми втомимося. Українці борються, щоб нам не довелося цього робити", - заявили європейські законодавці.

Лідери Євросоюзу зберуться на саміт у Брюсселі в четвер і п'ятницю, аби ухвалити рішення щодо пропозицій надати Києву 50 мільярдів євро економічної підтримки, виділити ще 20 мільярдів євро на українську армію і розпочати переговори про вступ до ЄС. Але для цього їм потрібно переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який вихваляється своїми зв'язками з президентом Росії і погрожує накласти вето на переговори про допомогу та розширення ЄС.

Читайте також: Білий дім планує укласти угоду з Конгресом для забезпечення військової допомоги Україні та Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт з додатковим фінансуванням допомоги Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Президент США Джо Байден закликав республіканців у Конгресі облишити "дріб’язкову" партійну політику та схвалити масштабний запит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-