Українським дітям Нью-Йорка розповіли у Метрополітен-опері про рідну культуру

Українським дітям Нью-Йорка розповіли у Метрополітен-опері про рідну культуру

Фото
Укрінформ
У Метрополітен-опері у Нью-Йорку для українських дітей влаштували в суботу святковий захід «Україна і світова музична спадщина: минуле та майбутнє». 

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, дітям було продемонстровано відеоролики про співачку Соломію Крушельницьку, про діяльність Українського оркестру свободи, очолюваного канадською диригенткою Кері-Лінн Вілсон.

Діти поспілкувалися з українською оперною співачкою Людмилою Монастирською та з Вілсон, подивилися виставу «Чарівна флейта» Вольфганга Амадея Моцарт. Їм влаштували екскурсію по залах оперного театру.

Вітальний лист учасникам заходу надіслала перша леді України Олена Зеленська, який зачитала керівниця української школи у Брукліні «Нова хвиля» Мирослава Роздольська.

«Уяви свою улюблену пісню, трек або фільм чи книжку, - звернулася Зеленська до україснких дітей Нью-Йорка. - І уяви, що було б, якби їх не стало або якби тобі заборонили їх назавжди. Це те, що Росія намагається зробити нині з Україною. Країна-агресор не лише бомбить наші міста - вона намагається знищити нашу культуру та мову. Ось чому ми хочемо розповісти про себе світові й тобі».

Читайте також: Зеленська зустрілася з главою Ukrainian Freedom Orchestra - говорили про виступ на Олімпіаді-2024

За словами постпреда України при ООН Сергія Кислиці «сьогоднішня подорож залишить незабутній слід» у розумінні української культури, поглибить знання» про українську культуру та її роль і місце у світовій культурній спадщині.

Учасники дійства спільно виконали українську колядку «Нова радість стала».

У заході також узяли участь посол України в Канаді Юлія Ковалів та почесний консул України Ірина Мазур.

Організаторами заходу виступили Постпредство України при ООН та Метрополітен-опера.

Фото надані Постійним предствництвом України при ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-