Фільм «20 днів у Маріуполі» потрапив у шортлист «Оскара»

Фільм «20 днів у Маріуполі» потрапив у шортлист «Оскара»

Укрінформ
Документальна стрічка про перші дні облоги російськими загарбниками Маріуполя потрапила у шортлист премії “Оскар” відразу у двох категоріях.

Як повідомляє Укрінформ, перелік фільмів-претендентів оприлюднили в американській Академії кінематографічних мистецтв і наук.

Стрічка “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова ввійшла до шортлиста одразу у двох номінаціях: “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” та “Найкращий повнометражний документальний фільм”.

Цей фільм створено у співпраці Associated Press та американських документалістів з Frontline. Матеріал було відзнято під час перших днів облоги Маріуполя.

Читайте також: У кваліфікаційні списки «Оскара» потрапили чотири стрічки про Україну

Окрім цього, до шортлиста в номінації “Документальний фільм” потрапив ще один фільм про Україну “Звідки куди”. Як зазначається, він показує загальний портрет українських біженців, які мають спільну мету: знайти безпечне місце у вирі війни.

Остаточний перелік номінантів на здобуття премії "Оскар" оголосять 23 січня 2024 року. Сама церемонія відбудеться 10 березня у Лос-Анджелесі, її ведучим стане американський комік Джиммі Кіммел.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-