Зі скороченої версії «Оскара» вирізали номінацію, в якій переміг фільм «20 днів у Маріуполі»

Зі скороченої версії «Оскара» вирізали номінацію, в якій переміг фільм «20 днів у Маріуполі»

Укрінформ
У скороченій міжнародній телеверсії 96-ї церемонії вручення кінопремії «Оскар» організатори вирізали номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогу здобула документальна стрічка «20 днів у Маріуполі».

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«11 березня, о  20:30 на телеканалі Суспільне Культура, який вже вдруге є ексклюзивним транслятором церемонії вручення «Оскар» в Україні, був запланований показ міжнародної скороченої версії, однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів команда виявила, що нагородження українських документалістів відсутнє», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, команда Суспільного висловила обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited та вирішила замість скороченої версії показати українським глядачам повну, що була в прямому ефірі телеканалу Суспільне Культура в ніч на 11 березня. 

Читайте також: Зеленський подякував команді фільму «20 днів у Маріуполі» за здобутий «Оскар»

«Наша команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», де справедливу нагороду здобула стрічка «20 днів у Маріуполі». Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом — тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії «Оскар», — зазначив виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін.

При цьому він нагадав, що торік для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії, яка приймала цю «на позір аполітичну нагороду».

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» обов'язковий до перегляду - посол США в Україні

«Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту», - підсумував Галкін.

Як повідомляв Укрінформ, уперше в історії українського кінематографа стрічка "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова здобула премію "Оскар", перемігши в номінації "Найкращий документальний фільм". Церемонія нагородження відбулася у ніч проти 11 березня Лос-Анджелесі.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-