Зеленська зустрілася з главою Ukrainian Freedom Orchestra - говорили про виступ на Олімпіаді-2024

Зеленська зустрілася з главою Ukrainian Freedom Orchestra - говорили про виступ на Олімпіаді-2024

Відео
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська обговорила з керівницею Ukrainian Freedom Orchestra Кері-Лінн Вілсон та її чоловіком директором Метрополітен-опери Пітером Гелбом можливість виступу оркестру під час Олімпіади 2024 року в Парижі.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Телеграмі.

«Рада черговій особистій зустрічі з пані Вілсон та її чоловіком Пітером Гелбом, директором Метрополітен-опери. Обговорили майбутню культурну співпрацю, зокрема можливий виступ Ukrainian Freedom Orchestra під час Олімпіади 2024 року в Парижі. Подякувала творчому подружжю за невтомну підтримку української культури на міжнародній арені», - написала Зеленська.

Читайте також: Бідний: Консультуватимемося із вищим політичним керівництвом щодо участі України в Олімпіаді

Вона додала, що також відвідала концерт, під час якого оркестр Львівської національної опери під диригуванням Кері-Лінн Вілсон виконав симфонічну композицію «Nova. Присвята мужності України».

«Рада бути присутньою на потужному концерті, що звучить як шана нашій стійкості», - зазначила перша леді.

Читайте також: У Парижі обговорюють використання летючого таксі до Олімпіади 2024 року

Як повідомлялося, Ukrainian Freedom Orchestra був створений у 2022 році завдяки ініціативі Метрополітен-опера в Нью-Йорку та Великого театру – Польської національної опери у Варшаві. До складу оркестру входять українські музиканти, що змушені були залишити країну з міркувань безпеки, які є учасниками європейських оркестрів, та інструменталісти, які грають в українських колективах.

Загалом в оркестрі 74 музиканти, пов’язані, зокрема, з Київською національною оперою, Національним симфонічним оркестром України, оркестром Львівської філармонії та Харківською оперою, а також з іноземними ансамблями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-