Росія перейменувала деякі нафтові танкери, які потрапили під санкції США - Bloomberg

Росія перейменувала деякі нафтові танкери, які потрапили під санкції США - Bloomberg

Укрінформ
Російська компанія «Совкомфлот» перейменувала деякі свої нафтові танкери після того, як вони потрапили під санкції Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, наразі принаймні чотири танкери змінили свої назви, а також прапор РФ на Габону: Kemerovo замість NS Columbus, Belgorod замість NS Bravo, Kaliningrad замість NS Captain та Krasnoyarsk замість NS Creation.

Нафтові танкери часто змінюють назви після запровадження санкцій, щоб дистанціюватися від списків у базах даних санкцій, хоча їх все ще можна ідентифікувати за унікальними та незмінними номерами, зареєстрованими в Міжнародній морській організації.

Зазначається, що Росія значною мірою покладається на гігантський танкерний флот Совкомфлоту, щоб транспортувати свою нафту.

Читайте також: Індія може відновити прийом підсанкційних танкерів з РФ - Bloomberg

За даними підрозділу найбільшого в світі суднового брокера Clarkson Research Services Ltd., російська компанія залишається найбільшим у світі власником танкерів класу Aframax, кожен з яких здатний перевозити близько 700 000 барелів нафти.

ПАТ «Совкомфлот» потрапила під санкції США в лютому. Чотирнадцять її танкерів також були додані до списку американського Міністерства фінансів, в результаті чого загальна кількість зазначених у санкційному списку суден досягла 21.

Як повідомляв Укрінформ, у МЗС Швеції заявили, що Росія може створити екологічну катастрофу, переправляючи застарілі нафтові танкери через Балтійське море, і закликаои створити нові правила й механізми для запобігання цьому. 

Фото: vesselfinder

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-