Індія може відновити прийом підсанкційних танкерів з РФ - Bloomberg

Індія може відновити прийом підсанкційних танкерів з РФ - Bloomberg

Укрінформ
Індія знову може почати приймати нафтові танкери РФ після короткочасної перерви.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

"Судно, яке належить російському ПАТ Совкомфлот, що потрапив під санкції, прямує до Індії, що є сигналом про те, що потоки з використанням флоту російської державної компанії на ключовий ринок Азії можуть відновитися після паузи", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними сервісу відстеження суден, зібраними Bloomberg, завантажений сирою нафтою Urals, танкер "Володимир Тихонов" прямує на найбільший державний нафтопереробний завод компанії Indian Oil Corp.

Очікується, що судно прибуде до Індії 29 квітня, і якщо воно вивантажиться, то стане першим судном Совкомфлоту в Індії з початку цього місяця.

Після вторгнення військ РФ в Україну Індія стала життєво важливою точкою збуту російської нафти, але минулого місяця усі нафтопереробні підприємства країни заявили, що припинять отримувати нафту, що перевозиться танкерами "Совкомфлоту", через санкції США.

Якщо танкер "Володимир Тихонов" успішно розвантажиться, це означатиме зміну позиції індійських переробників. Це також означало б перемогу для російського лідера Володимира Путіна, оскільки він прагне фінансувати війну проти України.

Зазначається, що, щонайменше, два індійські нафтопереробні заводи ведуть внутрішні дискусії щодо того, чи приймати нафту, доставлену Совкомфлотом після нещодавнього візиту до Індії офіційних осіб США. За їхніми словами, успішне розвантаження вантажу танкера Володимира Тихонова, ймовірно, створить прецедент для інших.

Читайте також: РФ стала головним постачальником нафти до Індії, скоротивши частку ОПЕК до історичного мінімуму

Імпорт нафти з РФ до Індії, що переважно перевозиться танкерами, становив у квітні близько 1,72 мільйона барелів на день, що є найвищим показником з липня.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія продовжує імпортувати рекордні обсяги нафтопродуктів з країн, які переробляють російське викопне паливо, оскільки в законі про імпорт є лазівка.

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-