Більшість поляків вважають ймовірною агресію Росії проти НАТО у наступні 3-8 років

Більшість поляків вважають ймовірною агресію Росії проти НАТО у наступні 3-8 років

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян Польщі (57%) вважають ймовірною збройну агресію Росії проти НАТО у найближчі 3-8 років.

Такі результати проведеного у березні опитування центру досліджень громадської думки (CBOS), передає Укрінформ із посиланням на PAP.

Так, 43% респондентів вважають агресію РФ проти НАТО “швидше ймовірною”, а 14% “однозначно ймовірною”. Натомість, 32% поляків вважають цей сценарій розвитку подій малоймовірним, а 11% не мають думки із цього приводу.

На переконання 39% респондентів, дії НАТО щодо війни в Україні є “надто обережними”, а 37% – “адекватними”. Тим часом, 14% опитаних оцінили дії НАТО як “надто далекосяжні”, а 10% не визначилися з цього приводу.

На питання, чи добре Україна використовує військову допомогу, отриману від країн, 49% відповіли, що швидше чи однозначно так, 28% - швидше чи однозначно ні, а 23% не визначилися з цього приводу.

Читайте також: У Польщі найбільше голосів на виборах до місцевих рад здобула опозиція - дані екзит-полу

Згідно з дослідженням, 83% поляків вважають, що війна Росії в Україні загрожує безпеці Польщі, що на 9% більше, ніж у листопаді минулого року.

На переконання 61% опитаних, Польща має й надалі приймати біженців із України, 31% виступають проти цього, а 8% не визначилися з цього приводу.

Опитування було проведено змішаним методом з 7 по 17 березня, вибірка - 1089 дорослих поляків.

Фото: europeinsight.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-