Столтенберг застеріг Грузію від ухвалення закону про «іноагентів»

Столтенберг застеріг Грузію від ухвалення закону про «іноагентів»

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наміри уряду Грузії повернутися до розгляду законодавства щодо «іноземних агентів» суперечать зміцненню демократичних інституцій.

Про це він сказав на пресконференції за підсумками дводенного засідання Євроатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я виступаю проти будь-яких намірів уряду Грузії поновити реєстрацію для «іноземних агентів» або «закордонних впливів». Тому що це великою мірою суперечить зміцненню демократичних інституцій в Грузії», - сказав керівник Альянсу.

Він наголосив, що Грузія має працювати над реформами, щоб наблизитися до НАТО і ЄС.

«Народ Грузії чітко висловився, що прагне демократичного та заможного майбутнього в європейській та євроатлантичній родині. Будь-який закон, що знову вводить поняття «іноземного агента», матиме негативний вплив на медіа у країні, підірве саму ідею щодо (співпраці з) НАТО та потужного демократичного суспільства», - підкреслив Столтенберг.

Читайте також: Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі

Як повідомлялося, виконавчий секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Мамука Мдінарадзе заявив, що у парламенті Грузії знову ініціюють законопроєкт про «іноземних агентів».

Торік спроби схвалити цю законодавчу ініціативу спричинили масові протести по всій країні. Правляча партія «Грузинська мрія» та рух «Сила народу» вирішили відкликати з парламенту законопроєкт про «іноагентів», ухвалений у першому читанні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-