Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі

Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі

Укрінформ
Уряд Грузії вимагає від української влади видати Тбілісі урядовців часів правління президента Міхеіла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия Online.

«В українській владі високі посади, як і раніше, обіймають люди, які перебувають у розшуку або засуджені за різні злочини. З цієї точки зору особливе занепокоєння викликає перебування Зураба Адеїшвілі на посаді радника генерального прокурора України, а також перебування на посаді заступника голови Служби контррозвідки України Георгія Лорткіпанідзе. Нагадаємо, що вказані особи очолювали авторитарний режим попередньої влади Грузії. Висловлюємо надію, що українська влада перегляне рішення, які брутально суперечать духу дружби між Грузією та Україною, грузинським та українським народами. Насамперед українській владі важливо і необхідно передати Грузії злочинців, які зараз обіймають високі посади в українській владі», — йдеться у заяві уряду Грузії.

Зазначається, що уряд Грузії хоче висловити глибоке занепокоєння на тлі візиту Адеїшвілі у складі офіційної делегації України до ЄС та ФРН.

Водночас у грузинському уряді нагадують, що протягом останніх двох років Грузія непохитно заявляла про свою солідарність з Україною та українським народом і засуджувала військову агресію Росії проти країни.

У заяві наголошується, що Грузія офіційно приєдналася до понад 600 рішень на міжнародних платформах, які передбачали підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та засудження військової агресії Росії.

Читайте також: У Раді Європи заявили, що Грузія тримає Саакашвілі в «гнітючих і принизливих» умовах

Крім того, вказується, що Грузія надає гуманітарну допомогу дружньому українському народові.

Зураб Адеїшвілі працював міністром юстиції Грузії (2008–2012), а Георгій Лорткіпанідзе обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ Грузії за часи правління президента Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі перебуває в ув'язненні з 1 жовтня 2021 року. В травні 2022 року його перевели з в'язниці до лікарні «Вівамеді» в Тбілісі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-