Молдова не дозволила російській делегації приїхати на сесію FAO у Кишинів

Молдова не дозволила російській делегації приїхати на сесію FAO у Кишинів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Республіки Молдова не дозволить офіційним представникам Росії особисто брати участь у 34-й регіональній конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO).

Про це повідомляє Moldpres, передає Укрінформ.

«З огляду на агресивну війну Російської Федерації проти України, яка грубо порушила Статут ООН, спровокувала численні кризи і підірвала продовольчу безпеку на міжнародному рівні, МЗС прийняло рішення не допускати особистої участі офіційних представників Росії і обмежити на рівні посольства або в онлайн-форматі», - заявили у молдовському МЗС.

Як зазначається, з 14 по 17 травня 2024 року Молдова прийматиме 34 Регіональну конференцію FAO. До порядку денного зустрічі увійдуть актуальні теми у сфері сільського господарства, безпеки харчових продуктів, цифровізації у сталому використанні земель, лісів та водних ресурсів.

Формат заходу поєднує фізичну та онлайн-участь з урахуванням міжнародних зобов'язань FAO та методів роботи конференції.

Читайте також: У МЗС Молдови відреагували на заяви Лаврова: Росія не має права читати лекції про демократію

У МЗС РФ заявили, що «дії Кишинева не залишаться без відповіді з російської сторони».

Як повідомляв Укрінформ, міністерство закордонних справ Молдови оголосило співробітника посольства РФ персоною нон ґрата і висилає його з країни.

У відомстві зазначили, що висловили дипломату протест проти організації так званих виборів президента Росії на території Придністров'я всупереч позиції молдовської влади і сповістили його про те, що одного зі співробітників посольства РФ оголосили персоною нон ґрата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-