У МЗС Молдови відреагували на заяви Лаврова: Росія не має права читати лекції про демократію

У МЗС Молдови відреагували на заяви Лаврова: Росія не має права читати лекції про демократію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Молдови заявило, що Росія не має права читати лекції про демократію.

Так у зовнішньополітичному відомстві прокоментували заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо Придністров'я, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Міністр Лавров і кремлівський режим не мають морального права читати лекції про демократію і свободу. Країна, яка ув'язнює опозиційних політиків і вбиває їх, безпідставно нападає на своїх сусідів, не може запропонувати світові нічого, крім крові і болю ", - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Молдови.

У відомстві також наголосили, що Молдова "будує європейське майбутнє, щоб усі наші громадяни, незалежно від мови та етнічної приналежності, жили в мирі та процвітанні".

Читайте також: Президентка Молдови відреагувала на російську атаку на Одесу

Як повідомляв Укрінформ, на з'їзді 28 лютого депутати невизнаного Придністров'я звернулися до Ради федерації та Державної думи Росії з проханням реалізувати заходи щодо захисту в умовах "посилення тиску Молдови".

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой заявив, що з'їзд у Тирасполі, на якому пролунав заклик до РФ про "допомогу", є елементом гібридної війни та спробою дестабілізувати ситуацію у Молдові.

На форумі у Туреччині міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що молдовський уряд "іде слідами Києва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-