Угорщина викликала посла США після заяви Байдена, що Орбан «прагне диктатури»

Угорщина викликала посла США після заяви Байдена, що Орбан «прагне диктатури»

Укрінформ
Угорщина у вівторок викликала посла США після заяви американського президента Джо Байдена про те, що угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан «прагне диктатури».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters, посилаючись на слова очільника МЗС Угорщини Петера Сійярто.

Сійярто назвав брехнею та «дуже серйозною образою» заяву Байдена про те, що Орбан не вважає, що «демократія працює», а також про те, що угорський прем`єр «прагне диктатури».

«Такий спосіб мислення президента та адміністрації Демократичної партії (США – ред.) є важким тягарем для наших двосторонніх відносин», – наголосив глава зовнішньополітичного відомства Угорщини.

Зазначається, що після виступу Сійярто на брифінгу речник посольства США сказав, що посол Девід Прессман завжди радий можливості «обговорити стан демократії в Угорщині із нашим союзником».

Читайте також: Орбан вважає, що Трамп у разі обрання президентом фінансово не підтримуватиме Україну

Як повідомлялося, 9 березня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з імовірним кандидатом на президентських виборах США від республіканської партії Дональдом Трампом та попросив його «повернутися на посаду та принести мир».

Пізніше президент США Джо Байден розкритикував зустріч двох політиків, заявивши, що «глава уряду Угорщини прагне диктатури».

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-