Першого заступника Шойгу допитали у «корупційній справі» - британська розвідка

Першого заступника Шойгу допитали у «корупційній справі» - британська розвідка

Укрінформ
У Росії допитали першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у межах розслідування щодо заступника міністра оборони Тимура Іванова.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на розвідку, передає Укрінформ.

«Цалікова вже допитали у ФСБ у справі Іванова. Цалікова називають покровителем Іванова. Цаліков є фактично третім за ієрархією посадовцем у Міноборони, після міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу генерала Валерія Герасимова», - зазначає британське відомство.

За словами аналітиків, Цаліков, як і Іванов, має давні зв'язки з міністром оборони Сергієм Шойгу, під керівництвом якого працював у Міністерстві надзвичайних ситуацій, потім - коли Шойгу був губернатором Московської області, і далі - у Міноборони.

Водночас у британській розвідці розцінюють як реалістичну ймовірність того, що розслідування щодо Іванова може зачепити й міністра фінансів Антона Сілуанова, оскільки деякі джерела стверджують, що будівельні агентства Міноборони звели будинок для нього.

У британському відомстві наголосили, що корупція в Міноборони Росії є проблемою вже тривалий час.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала арешт заступника Шойгу

«Корупція була одним із чинників низької ефективності Росії, особливо на початку повномасштабного вторгнення в Україну, коли корупцію називали причиною прострочених пайків і неякісних шин. Також повідомляли про розкрадання пального», - заявили у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, про затримання заступника міністра оборони Тимура Іванова за обвинуваченням в отриманні хабаря в особливо великому розмірі стало відомо 23 квітня. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Кримінальна справа проти Іванова пов'язана з проведенням підрядних та субпідрядних робіт для потреб Міноборони (в тому числі на тимчасово окупованих територіях України). Матеріали справи ґрунтуються на свідченнях свідків та на підсумках оперативних заходів.

Справжньою ж причиною арешту Іванова у ЗМІ називають державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-