Росія настільки «зайнята» агресією в Україні, що це відводить загрози від НАТО - Столтенберг

Росія настільки «зайнята» агресією в Україні, що це відводить загрози від НАТО - Столтенберг

Укрінформ
НАТО зараз не відчуває загрози від Росії, оскільки наразі Кремль дуже «зайнятий» агресією проти України.

Про це у Брюсселі перед початком церемонії підняття прапора Швеції, яка стала 32-м членом Альянсу, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз не бачимо жодних загроз для країн-союзниць по НАТО частково тому, що Росія настільки зайнята зараз агресією проти України. Але також тому, що НАТО забезпечує свою присутність. Воно робить все, щоб будь-який противник чітко розумів, - атака на одного союзника потягне за собою відповідь від усього Альянсу», - зазначив Столтенберг.

Він зауважив, що метою такої системи стримування є не спровокувати конфлікт, а запобігти йому та зберегти мир. НАТО успішно виконувало це завдання впродовж 75 років навіть у часи «холодної війни». Альянс не залишав і не залишає для Москви жодного простору для непорозумінь або прорахунків щодо готовності НАТО захистити та оборонити кожну з країн-союзниць.

«Союзники по НАТО мають завжди бути напоготові. Ми маємо бути пильними, коли йдеться про потенційні російські кібернетичні або гібридні атаки або про іншу ворожу діяльність проти Європи. Ми бачили, що це спрямовується як проти членів Альянсу, так і проти тих, хто не є його членами. Наприклад, кібернетичні атаки проти Швеції не є чимось новим, вони (росіяни – ред. ) спричиняли такий постійний ризик роками, коли Швеція ще не була членом НАТО», - додав Столтенберг.

Він зауважив, що після входження до Альянсу Швеція буде більш захищеною. Але й НАТО значно нарощує свій оборонний потенціал за рахунок сучасних і боєздатних сил Швеції та її потужної оборонної промисловості.

Читайте також: НАТО посилить підтримку України, Путін не досягне успіху на полі бою - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня Швеція офіційно стала 32-м членом Північноатлантичного альянсу.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-