НАТО посилить підтримку України, Путін не досягне успіху на полі бою - Столтенберг

НАТО посилить підтримку України, Путін не досягне успіху на полі бою - Столтенберг

Укрінформ
Союзники з Альянсу продовжуватимуть нарощувати допомогу для України, тож Путін не досягне успіху на полі бою.

Про це у Брюсселі перед початком церемонії підняття прапора Швеції, яка стала 32-м членом Альянсу, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша підтримка для України залишається значною та має продовжуватися. Президент Путін розпочав цю війну, він може завершити її сьогодні. Але Україна не може цього зробити. Тому що здача не означає миру. Ми маємо продовжувати зміцнювати Україну та показати Путіну, що він не досягне того, чого прагне на полі бою, але має сісти за стіл переговорів та шукати рішення, де Україна визнається та залишається суверенною незалежною державою», - підкреслив Столтенберг.

Він зауважив: два роки тому, коли Путін розпочав агресію, він хотів отримали менше НАТО на своїх кордонах та прагнув знищити Україну. Але отримав протилежне. НАТО є більшим та сильнішим, а Україна є ближчою до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше.

«Ми стоїмо на боці українців. Союзники продовжують оголошувати про надання нової допомоги на мільярди доларів, включаючи найбільший пакет від Швеції, що містить боєприпаси, засоби протиповітряної оборони та бойові танки», - додав Столтенберг.

Читайте також: Франція підтримує кандидатуру Рютте на посаду генсека НАТО

Він наголосив, що приєднання Швеції - це добре для цієї країни, а також для безпеки усього Альянсу. У відповідь на російську агресію проти України НАТО збільшило свою військову присутність в усьому регіоні. Набуття членства в НАТО Швеції, яка володіє сучасним військовим та оборонним потенціалом, є історичною подією, яка зміцнить спільну безпеку.

На переконання Столтенберга, Україна стане членом НАТО, і це засвідчить велику стратегічну помилку Путіна, якої він припустився, здійснивши напад на сусідню країну.

«Україна стане союзником в НАТО. Питання не «якщо», а «коли». Україна зараз є ближчою до членства, ніж будь-коли. Це також демонструє, яку велику стратегічну помилку зробив президент Путін, коли вдерся до України. Його головною метою було заборонити Україні зближення з НАТО і з ЄС. Він вимагав від НАТО якогось зобов’язання, що Альянс не буде розширюватися надалі на будь-яку країну в Європі. Він отримав протилежне. Він має більше присутності НАТО у східній частині Альянсу, Фінляндія і Швеція є повноправними членами, і Україна є ближчою до членства, ніж будь-коли», - зауважив генсек НАТО.

Столтенберг підкреслив, що союзники з Альянсу продовжують надавати Україні необхідну допомогу на шляху до повноправного членства в НАТО. Зокрема, це стосується заходів із досягнення повної взаємосумісності Збройних сил України із силами країн Альянсу, поглиблення політичного співробітництва в рамках Ради Україна-НАТО, а також продовження потужних зусиль країн-союзниць з надання Україні необхідної військової та матеріальної допомоги для забезпечення права на самооборону.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня Швеція офіційно стала 32-м членом Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-