У Конгресі завтра можуть почати збір підписів за розгляд допомоги Україні в обхід спікера

У Конгресі завтра можуть почати збір підписів за розгляд допомоги Україні в обхід спікера

Укрінформ
Збір підписів за внесення законопроєкту про допомогу Україні та іншим партнерам на голосування в Палату представників Конгресу США в обхід спікера Майка Джонсона може розпочатись вже цього тижня.

Про це заявив конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік під час пресбрифінгу в Капітолії, передає Укрінформ з посиланням на Голос Америки.

За його словами, відповідний збір почнуть, якщо спікер Джонсон до того часу не внесе цей законопроєкт на розгляд.

«Це точка тиску, спроба застосувати тиск, щоб змусити щось винести в залу для голосування», - сказав Фіцпатрік.

Як додав конгресмен, якщо Палата представників не може дійти консенсусу щодо законопроєкту, який буде внесений на розгляд, «альтернативою не може бути те, що Україна зазнає поразки, а наш кордон залишиться відкритим». «Ми не можемо допустити, щоб це сталося», - наголосив він.

Останнім часом Білий дім та низка законодавців у Палаті представників активізували свої заклики до спікера Майка Джонсона внести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні та іншим партнерам.

Фіцпатрік розповів, що працює з офісом Джонсона, щоб донести пакет до Палати представників через регулярні канали. Але якщо спікер відмовиться виконувати вимоги, прихильники законопроєкту вже в п’ятницю цього тижня почнуть збір підписів за петицію про голосування в обхід спікера.

Конгресмен додав, що він «дуже впевнений», що вона може отримати 218 підписів, необхідних для ухвалення.

Читайте також: Демократи в Конгресі США сумніваються у необхідності постачати зброю Ізраїлю

Як повідомлялося, у Палаті представників США представили змінену версію пакета заходів з надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також убезпечення кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-