Західні Балкани готові зробити свій внесок у боротьбу з РФ - прем'єр Албанії

Західні Балкани готові зробити свій внесок у боротьбу з РФ - прем'єр Албанії

Укрінформ
Західні Балкани готові зробити свій внесок у боротьбу з Росією на тлі європейських і західних затримок та обмежень щодо допомоги Україні.

Про це сказав прем’єр-міністр Албанії Еді Рама в інтерв'ю напередодні візиту Президента Володимира Зеленського в країну, передає Укрінформ із посиланням на Euractiv.

За словами Рами, роль Західних Балкан стає ще більш важливою для ЄС, оскільки вони починають розуміти це перед загрозою спільного ворога - Путіна.

«Настільки ж, наскільки ми потребуємо вас, ви потребуєте нас. Чому? Передусім для того, що для вас найдорожче – для безпеки», – сказав албанський прем’єр.

Відповідаючи на запитання, що може запропонувати Тирана на тлі «втоми» від України, проблем із досягненням консенсусу на рівні ЄС щодо фінансування, невиконання зобов'язань з постачання боєприпасів, нерішучості щодо деяких форм військової підтримки, а також різних вето та затримок, Рама закликав Захід відповісти за поточний стан справ.

«Їхні (європейських країн - ред.) обіцянки є, їхня зацікавленість є, але я не впевнений, що виправдання всіх цих затримок і обмежень може витримати довше. Кожен має виконати свої зобов'язання», - сказав Рама.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн - про вступ України до ЄС: у Європі не може бути «сірих зон»

Він зазначив, що не вірить, що саміт і залучення регіону змінять темп розвитку подій для всієї демократичної спільноти, але він не буде недооцінювати внесок і вплив, який вони можуть мати. «Ми робимо свою роботу», – додав Рама.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Тирани - столиці Албанії, де візьме участь у саміті «Україна – Південно-Східна Європа» та проведе переговори із прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою щодо оборонної та політичної співпраці, підтримки Формули миру та роботи над безпековими угодами.

 Фото: Albanian government

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-