Зеленський в Албанії візьме участь у саміті «Україна – Південно-Східна Європа»

Зеленський в Албанії візьме участь у саміті «Україна – Південно-Східна Європа»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський в Албанії візьме участь у саміті «Україна – Південно-Східна Європа» та проведе переговори з Прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою.

Про це глава держави розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні працюю в Тирані. Зустрінуся з безкомпромісним другом України Еді Рамою та візьму участь у саміті «Україна – Південно-Східна Європа»», - зазначив Президент.

Він зауважив, що проведе переговори з Прем’єр-міністром Албанії та його командою щодо оборонної та політичної співпраці, підтримки Формули миру і роботи над безпековими угодами.

«Албанія – одна з країн, які приєдналися до Вільнюської декларації G7, за що ми дуже вдячні», - підкреслив Зеленський.

На саміті «Україна – Південно-Східна Європа», який збирається вже вдруге, йтиметься, за словами Президента, «про наш спільний шлях до євроатлантичної мети».

«Запропоную підтримати зусилля України із забезпечення справедливого й довготривалого миру, організацію Глобального саміту миру у Швейцарії», - зауважив він.

Зеленський також має намір провести низку двосторонніх зустрічей з учасниками саміту.

Читайте також: Зеленський і спадкоємний принц Саудівської Аравії обговорили реалізацію Формули миру

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого Володимир Зеленський відвідав Саудівську Аравію, де обговорив зі спадкоємним принцом, Прем’єр-міністром Мухаммадом ібн Салман аль Саудом реалізацію Формули миру та перспективи співпраці в економічній і технологічній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-