США ввели санкції проти росіян, причетних до кіберзлочинів мережі LockBit

США ввели санкції проти росіян, причетних до кіберзлочинів мережі LockBit

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти двох росіян, причетних до хакерської діяльності групи LockBit, яка займається блокуванням критично важливих мереж за кордоном та вимагає гроші за відновлення роботи.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського фінансового відомства, передає Укрінформ.

«Сьогодні Сполучені Штати внесли до списку санкцій двох осіб, пов’язаних із групою кіберздирників LockBit, яка діє з території Росії. Ця акція стала першою такою в поточній взаємодії Міністерства юстиції США, ФБР і наших міжнародних партнерів, спрямованій проти LockBit», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, Мінфін США запровадив санкції проти Івана Кондратьєва, керівника організації «Національне товариство з питань ризиків» в Новомосковську, яке входить до сфери діяльності групи LockBit. Крім того, обмеження введені проти Артура Сунгатова, одного з активних оперативників, які використовують програмне забезпечення LockBit.

Читайте також: Хакерську мережу LockBit знешкодили, двох учасників арештували в Україні й Польщі - Євроюст

При цьому зауважується, що РФ продовжує забезпечувати прихисток кіберзлочинцям, які можуть вільно здійснювати атаки проти Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів. Нерідко такі напади спрямовані на критичну інфраструктуру, зокрема лікарні, школи та фінансові установи.

Як повідомлялося, уряд Сполучених Штатів послідовно виявляє та запроваджує санкції проти хакерських угруповань та фізичних осіб, причетних до цієї діяльності на території РФ. Зокрема, минулого року США в координації з Австралією і Сполученим Королівством запровадили санкції проти угруповання Trickbot Cybercrime Group.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-