Снайдер - про допомогу Києву: Якби США віддавали стільки ж ВВП, як Естонія, Україна давно б виграла

Снайдер - про допомогу Києву: Якби США віддавали стільки ж ВВП, як Естонія, Україна давно б виграла

Укрінформ
Історик Тімоті Снайдер відреагував на слова спікера Палати Представників США Майка Джонсона, який заявив, що "зараз не планує виносити на голосування законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню".

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі X.

"Якщо говорити про сплату нашої частки… Якби США надавали Україні таку ж частку ВВП, скільки дають Данія чи Словаччина, Україна легко перемогла б. Якби ми віддавали Україні таку ж частку ВВП, як Естонія ( чверть одного відсотка свого ВВП - ред.), Україна, швидше за все, вже б давно виграла. Українська перемога важлива, а ми – ледарі", – написав історик.

Читайте також: Глава МЗС Британії закликав Палату представників США схвалити допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон хоче особистої зустрічі з президентом США Джо Байденом, перш ніж продовжити роботу над законопроєктом з фінансуванням для України.

У середу Сенат американського Конгресу ухвалив законопроєкт з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки США на 95,3 млрд дол. Документ включає, зокрема, допомогу Україні у розмірі понад 60 млрд дол., а також іншим союзникам та партнерам США.

Перед цим спікер нижньої палати ультраконсерватор Майк Джонсон, відомий своєю прихильністю до експрезидента США Дональда Трампа, різко розкритикував законопроєкт H.R.815. Він повторив гасла групи республіканців, які намагалися уповільнити розгляд у Сенаті, заявивши, що документ не містить положень про безпеку кордону й таким чином «замовчує» найгострішу проблему для Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-