Поразка України без допомоги США стала б самовбивчою для Трампа і республіканців - дипломат

Поразка України без допомоги США стала б самовбивчою для Трампа і республіканців - дипломат

Укрінформ
Для Республіканської партії США і її потенційного кандидата в президенти Дональда Трампа було б самовбивчо під приводом вирішення питання кордону відмовити Україні в допомозі і таким чином спричинити її поразку у війні.

Таку думку висловив дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

Дипломат констатував, що реальна збройна загроза від Росії сьогодні зростає з кожним днем, а тиск, який посилюється по всьому фронту, може вилитися у прорив нашої лінії оборони на тому чи іншому відтинку.

«Для республіканців і для Трампа було б самовбивчо домогтися серйозних втрат в Україні під камуфляжем (вирішення питання) кордону і таким чином поставити себе у становище, коли вони спричинили поразки в Україні. Тоді вся виборча кампанія демократів пройде під гаслом «Ви вбили Україну», а обурення Європи буде колосальним», - сказав Веселовський.

Він додав, що все це реально загрожує позиціям Сполучених Штатів у світі і в Європі зокрема. Окрім того, зауважив колишній посол, у таборі республіканців є достатньо людей, які застерігають, що поразка в Україні підштовхне Китай до захоплення Тайваню.

У цьому контексті Веселовський спрогнозував, що республіканці, навіть у разі приходу до влади, опиняться перед «розбитими ночвами». Він аргументував це тим, що все напрацьоване Сполученими Штатами десятиліттями, у тому числі і під час президентства Байдена, тобто і єднання з Європою, і серйозні прориви у торговельних режимах, і посилення американських позицій на Тайвані, у Південній Кореї та Японії, «опиниться не просто під загрозою, а може просто розвалитися».

«На це республіканці як політична сила, яка б вона не була авантюристична у її нинішньому вигляді, навряд чи піде підуть», - спрогнозував дипломат.

Читайте також: Республіканці вимагатимуть від Байдена додаткових поступок за ухвалення допомоги Україні - дипломат

Як повідомляв Укрінформ, група сенаторів від Республіканської партії говорила з експрезидентом США Дональдом Трампом про його пропозицію надавати фінансування Україні у вигляді кредиту.

Колишній президент США Дональд Трамп, який хоче переобрання на другий термін, під час мітингу в суботу в Південній Кароліні заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Президент США Джо Байден назвав Дональда Трампа "корисним прислужником" російського лідера Володимира Путіна.

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-